Προκλητική εμφάνιση Σκοπιανών σε αγώνα χάντμπωλ

Προκλητική εμφάνιση Σκοπιανών σε αγώνα χάντμπωλ

Αρ. Πρωτ. 14206/01.04.2011

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Για άλλη μια φορά οι Σκοπιανοί προκαλούν με τις ενέργειές τους το εθνικό αίσθημα. Αυτή τη φορά σε πρόσφατο αγώνα χάντμπωλ μεταξύ των γυναικείων ομάδων Αρίωνα Πτολεμαΐδας και Πρίλεπ Σκοπίων οι Σκοπιανές αθλήτριες εμφανίσθηκαν με τον ήλιο της Βεργίνας στις στολές των παικτριών. Η ελληνική αντιπροσωπεία αντέδρασε έντονα επισημαίνοντας, ότι αν δεν αποσυρόταν το έμβλημα, τότε δεν επρόκειτο να συμμετάσχουν στον αγώνα, όπως και τελικά έγινε. Οι παίκτριες της ομάδας δεν συμμετείχαν στον αγώνα, αποστέλλοντας μάλιστα και  σχετικό έγγραφο στην Ομοσπονδία.

Το παράδοξο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εξέδωσε απόφαση, στην οποία τιμωρείται η ομάδα του Αρίωνα Πτολεμαΐδας  με αποκλεισμό δυο χρόνων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με διετή αναστολή και πρόστιμο 10.000 ευρώ για το γεγονός αυτό. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες, που στηλιτεύουν τα εθνικά μας σύμβολα, εγείρουν το αίσθημα των Ελλήνων πολιτών και προκαλούν τη δίκαιη οργή και αγανάκτησή τους. Δεν είναι δυνατόν μια ελληνική ομάδα, που υπερασπίζεται παλικαρίσια τη χώρα μας με κάθε τρόπο, να τιμωρείται με αποκλεισμό και πρόστιμο, επειδή δεν δέχτηκε την προσβολή των εθνικών της συμβόλων και κράτησε υψηλά την εθνική της υπερηφάνεια.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τη γυναικεία ομάδα χάντμπωλ του Αρίωνα Πτολεμαΐδας, η οποία παλικαρίσια και με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, δεν δέχτηκε την προσβολή των εθνικών μας συμβόλων;

Απάντηση Υπουργείου